Platýsové balíčky se zeleninou
Suroviny
- 500 g Brambory
- 9 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Kopr čerstvý
- 50 g Máslo bylinkové
- 100 g Cibulka jarní
- 10 g Tymián čerstvý
- 10 g Rozmarýn čerstvý
- 30 ml Olej olivový
- 100 ml Víno bílé
- 100 ml Voda pitná
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Pórek
- 5 stroužek Česnek
- 1 kg Platýz - filety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 192 g
- Sodík 1134 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 1930.3 mg
- Vláknina 20905 mg
- Vitamín A 20905 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.9 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkve, pórky a cibuli nakrájíme na šikmé plátky a vložíme do mísy. Promícháme s prolisovaným česnekem, rozmarýnem a tymiánem. Z pečícího papíru ustřihneme 8 čtverců 8x30 cm a na střed čtyř z nich rozložíme zeleninovou směs.
-
2
Plátky ryby osolíme, opepříme, na každý dáme snítku kopru a svineme do závitku. Závitky po dvou položíme na rozloženou zeleninu, pokapeme olejem a posolíme. Naplněné čtverce papíru zakryjeme zbývajícími, okraje dovedně přehneme přes sebe, aby suroviny zůstaly utěsněné uvnitř. Před uzavřením z poslední strany nalijeme do balíčku víno a trochu vody. Vytvoříme pevné balíčky, můžeme i omotat nití. Balíčky rozložíme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Balíčky přemístíme na talíře a opatrně nastřihneme, aby si každý mohl rozbalit. Podáváme s novými bramborami politými bylinkovým máslem.