Polévka z ústřic
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1648 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 55.8 mg
- Draslík 1097.6 mg
- Vláknina 11682.5 mg
- Vitamín A 11682.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 319.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurky oloupeme a nakrájíme po celé délce na slabé nudle (vyhneme se semeníku ve středu okurky).
-
2
Ústřice vyloupeme a pokapeme citronovou šťávou, přivedeme k varu zeleninový vývar, vlijeme do něj smetanu, vložíme okurkové nudle, ústřice a povaříme 0,5 minuty a odstavíme. Přidáme nakrájený salát a pažitku, zalijeme sektem, osolíme a opepříme. Na talíře navršíme salát s okurkovými nudlemi, na ně rozložíme ústřice a zalijeme horkou polévkou.