Salát z nových brambor a máty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory rané
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Citronová kůra
  • 60 g Máta
  • 10 ml Hořčice
  • 30 ml Olej olivový
  • 20 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 175 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 781 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 109.3 mg
  • Vláknina 5059.9 mg
  • Vitamín A 5059.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme a očistíme, nakrájíme na půlky. Vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme mátu, osolíme a přiklopené vaříme na mírném ohni 20 minut. Slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Na zálivku smícháme v misce vinný ocet, olej a hořčici, okapané brambory vložíme do mísy, zalijeme zálivkou a promícháme s nasekanou mátou.

  • 3

    Podáváme posypané čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou.

Komentáře k receptu