Salát z nových brambor a máty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 175 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 8 g
- Sodík 781 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 109.3 mg
- Vláknina 5059.9 mg
- Vitamín A 5059.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme a očistíme, nakrájíme na půlky. Vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme mátu, osolíme a přiklopené vaříme na mírném ohni 20 minut. Slijeme a necháme okapat.
-
2
Na zálivku smícháme v misce vinný ocet, olej a hořčici, okapané brambory vložíme do mísy, zalijeme zálivkou a promícháme s nasekanou mátou.
-
3
Podáváme posypané čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou.