Pražma s hráškem a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1030 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 825.5 mg
- Vláknina 12188.3 mg
- Vitamín A 12188.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí maso vykostíme, nakrájíme na pruhy, na straně s kůží uděláme hluboké zařezy. Osolíme, opepříme, na stranu bez kůže naskládáme listy bazalky, pokapeme olejem a na fólii srolujeme do závitku.
-
2
Na pánvi na troše oleje restujeme slaninu nakrájenou na kostky asi 10 minut dozlatova. Vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce. Na výpek vložíme jarní cibulky, tymián a opékáme 10 minut, až cibulky změknou.
-
3
Zatím v hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, zmírníme, vložíme závitky ryb i s fólií a na mírném ohni povaříme 10 minut.
-
4
K cibulkám na pánvi vrátíme slaninu, přidáme hrášek a 3 minuty prohříváme, osolíme, opepříme.
-
5
Hráškovou směs rozdělíme na talíře, rybí závitky vyjmeme z vody, necháme okapat a rozbalené, bez fólie rozložíme na hrášek, pokapeme olejem a podáváme.