Klasická majonéza podle Ramsaye
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 79 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 185.1 mg
- Draslík 20.3 mg
- Vláknina 66.3 mg
- Vitamín A 66.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 12.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce ušleháme 2 velké žloutky z vajec od slepic z volného chovu spolu s bílým vinným octem, anglickou sušenou hořčicí a špetkou soli. Za stálého šlehání pak přiléváme olej a šleháme tak dlouho, až majonéza dosáhne správné hustoty.
-
2
Majonézu podle chuti dosolíme mořskou solí a okořeníme čerstvě mletým pepřem.
-
3
Hotovou majonézu uložíme do chladničky, kde vydrží 3 dny.