Dresink s koktejlovými rajčaty a balsamicovým octem podle Ramsaye

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rajčata
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Bazalka
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 42.5 mg
  • Draslík 152 mg
  • Vláknina 1570.3 mg
  • Vitamín A 1570.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře rozmixujeme téměř přezrálá koktejlová rajčata s balsamicovým octem a třemi malými lístky bazalky, přes síto prolisujeme do rendlíku a odkryté vaříme, až se objem tekutiny zmenší na polovinu. Vlijeme šlehačku, 1-2 minuty povaříme a pak postupně všleháme změklé máslo. Dresink znovu prolisujeme sítem, podle chuti osolíme mořskou solí, okořeníme čerstvě mletým pepřem, případně také osladíme a uložíme do tepla.

  • 2

    Dresink je nutno spotřebovat ihned po přípravě.

Komentáře k receptu