Dresink s olejem z lískových oříšků podle Ramsaye

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno červené
  • 50 ml Ocet Sherry
  • 100 ml Ořechový olej
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 52.1 mg
  • Vláknina 53 mg
  • Vitamín A 53 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červené polosladké víno svaříme na sirupovitou konzistenci a stěrkou setřeme do misky se zaobleným dnem.

  • 2

    Do sirupu pak všleháme sherry ocet, oříškový olej a nakonec olej olivový. Dresink podle chuti osolíme mořskou solí a okořeníme čerstvě mletým pepřem.

  • 3

    Tento dresink je výborným doplňkem pernaté zvěřiny, musí se ale spotřebovat v den přípravy.

  • 4

    Lískooříškový olej lze nahradit olejem ořechovým.

Komentáře k receptu