Dresink s olejem z lískových oříšků podle Ramsaye
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 60 g
- Sodík 161 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 52.1 mg
- Vláknina 53 mg
- Vitamín A 53 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červené polosladké víno svaříme na sirupovitou konzistenci a stěrkou setřeme do misky se zaobleným dnem.
-
2
Do sirupu pak všleháme sherry ocet, oříškový olej a nakonec olej olivový. Dresink podle chuti osolíme mořskou solí a okořeníme čerstvě mletým pepřem.
-
3
Tento dresink je výborným doplňkem pernaté zvěřiny, musí se ale spotřebovat v den přípravy.
-
4
Lískooříškový olej lze nahradit olejem ořechovým.