Dresink s hrubou hořčicí a kaparami podle Ramsaye
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 701 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 75 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2.1 mg
- Vláknina 66.3 mg
- Vitamín A 66.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce rozšleháme olivový olej s bílým vinným octem, přidáme hořčici a zamícháme. Z nakládaných kaparů v octě vymačkáme přebytečnou tekutinu a vmícháme je do dresinku, který pak dle chuti osolíme mořskou solí a okořeníme čerstvě mletým pepřem.
-
2
Hotový dresink přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, ve které vydrží ve spíži téměř neomezenou dobu. Před použitím vždy řádně protřepeme.
-
3
Tento dresink je vhodný na salát z nových brambor a na některé druhy mořských ryb.