Růžičková kapusta s cibulí na cukru

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Kapusta růžičková
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Cukr krupice
  • 20 g Šalvěj čerstvá
  • 30 ml Olej olivový
  • 2 ks Cibule červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 177 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 647 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 46.4 mg
  • Vláknina 11878.3 mg
  • Vitamín A 11878.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu vhodíme do vroucí osolené vody a 2 minuty povaříme. Vyjmeme a ihned zchladíme studenou vodou, necháme okapat. Na olivovém oleji smažíme na kolečka nakrájenou cibuli, když změkne, posypeme cukrem a ještě pár minut smažíme, až zkaramelizuje. Přidáme nasekanou šalvěj a pár minut zahříváme.

  • 2

    V kastrolu rozpálíme máslo a rozpůlené kapusty 4 minuty podusíme, vmícháme cibuli, osolíme, opepříme a dodusíme další 4 minuty. Podáváme ozdobené pár kolečky čerstvé červené cibule.

Komentáře k receptu