Chlebové bochánky se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 4 g Sůl
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 100 g Šunka parmská
  • 230 ml Voda pitná
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 363 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 108.3 mg
  • Draslík 61.6 mg
  • Vláknina 1932.5 mg
  • Vitamín A 1932.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo a vodu dáme do rendlíku, pozvolna zahříváme, až se máslo rozpustí. Potom přivedeme k varu, přisypeme mouku smíchanou se solí a odstavíme. Vařečkou zpracováváme těsto, dokud se nepřestane přichytávat na stěny rendlíku. Vyklopíme do mísy, necháme vychladnout.

  • 2

    Do těsta postupně zapracováváme vejce, až bude hladké a lesklé (možná nespotřebujeme všechna vejce). Nakonec zapracujeme nakrájenou parmskou šunku, parmezán a nasekanou šalvěj. Plech na pečení vytřeme máslem, těsto naplníme do cukrářského kornoutu a hladkou trubičkou naneseme na plech kolečka o průměru 4 cm v dostatečné vzdálenosti od sebe, protože se nafouknou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova 25 minut.

Komentáře k receptu