Meruňky s vanilkovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 16 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 187.6 mg
- Draslík 298.3 mg
- Vláknina 4826.2 mg
- Vitamín A 4826.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rendlíku vlijeme cukerný sirup, vanilkový lusk vyškrábneme a obsah i lusk přihodíme do rendlíku k sirupu. Přidáme skořici, citronelu, koriandr, pepř a vše přivedeme k varu. Vložíme polovinu meruněk a 15 minut povaříme za stálého otáčení, meruňky nesmí úplně změknout. Děrovanou naběračkou meruňky vyjmeme a stejně uvaříme i druhou polovinu. Necháme vychladnout, šťávu přecedíme do mísy. Meruňky rozpůlíme, oloupeme, zbavíme pecky a přidáme do mísy ke šťávě.
-
2
Mísu zakryjeme fólií a necháme 3 hodiny chladit v lednici.
-
3
Zatím ušleháme žloutkový krém. V rendlíku vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, mezitím necháme přejít varem smetanu s vanilkovým cukrem a mírně vychladlé přiléváme do rendlíku se žloutky a za stálého šlehání metlou povaříme do zhoustnutí. Přelijeme do mísy a necháme úplně vychladnout. Šlehačku vyšleháme dotuha a po částech vmícháme do krému, dáme na chvíli do lednice.
-
4
Meruňky rozložíme na střed talíře, zalijeme šťávou a okolo navršíme žloutkový krém.