Jablka v karamelu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 3 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 3 mg
- Draslík 281.8 mg
- Vláknina 5955 mg
- Vitamín A 5955 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme máslo.
-
2
Oloupaná jablka nakrájená na silné plátky obalíme v cukru a jakmile máslo začne pěnit, vložíme jablka na pánev. Opékáme 4 minuty až povrch zkaramelizuje a odstavíme.
-
3
Před podáváním vmícháme nakrájenou jarní cibulku a nasekaný estragon.