Opečené čínské zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Zelí čínské
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 40 g Sezam - semena
  • 80 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 60 ml Omáčka ústřicová
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 371.5 mg
  • Vláknina 5150 mg
  • Vitamín A 5150 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.1 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z čínského zelí odkrájíme měkké části listů, řapíky nakrájíme na proužky. Na hlubší pánvi rozpálíme arašídový olej, vložíme česnek, pokrájený na kousky a restujeme za stálého míchání, až česnek zezlátne. Přihodíme nakrájené řapíky a opékáme přibližně minutu, potom přidáme zbytky listů, zakapeme ústřicovou omáčkou, opepříme a jakmile listy zavadnou, odstavíme. Rozdělíme na jednotlivé talíře, zakapeme arašídovým olejem a posypeme sezamem.

Komentáře k receptu