Špenátový salát s fazolovými lusky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 12 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 500 g Baby špenát
  • 5 ml Hořčice
  • 100 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Cibule červená
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 155 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 423 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 375.8 mg
  • Vláknina 7149 mg
  • Vitamín A 7149 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu 1,5 l osolené vody, vhodíme fazolové lusky a 2 minuty povaříme, slijeme a propláchneme studenou vodou, necháme okapat v cedníku.

  • 2

    Zatím opereme listy špenátu a osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme si červenou cibuli na kolečka.

  • 3

    V míse smícháme fazolové lusky, špenát a cibuli, přidáme nasekanou petrželku a těsně před podáváním přelijeme dresinkem. Na ten vyšleháme v misce citronovou šťávu, olej a lžičku hořčice. Podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu