Špenátový salát s fazolovými lusky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 155 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 13 g
- Sodík 423 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 375.8 mg
- Vláknina 7149 mg
- Vitamín A 7149 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 88.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme k varu 1,5 l osolené vody, vhodíme fazolové lusky a 2 minuty povaříme, slijeme a propláchneme studenou vodou, necháme okapat v cedníku.
-
2
Zatím opereme listy špenátu a osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme si červenou cibuli na kolečka.
-
3
V míse smícháme fazolové lusky, špenát a cibuli, přidáme nasekanou petrželku a těsně před podáváním přelijeme dresinkem. Na ten vyšleháme v misce citronovou šťávu, olej a lžičku hořčice. Podle chuti osolíme a opepříme.