Fazolová polévka s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Majoránka
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 250 g Fazole
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 707 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 1815 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 102.8 mg
  • Draslík 136.3 mg
  • Vláknina 4935.8 mg
  • Vitamín A 4935.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z fazolí slijeme vodu, dáme čerstvou, tolik, aby byly ponořené. Přidáme cibuli a mrkev vcelku, balíček s bobkovým listem, majoránkou a tymiánem, přivedeme k varu a zprudka vaříme 8 minut, potom zmírníme oheň a dovaříme fazole doměkka asi 20 minut. Podle potřeby doléváme vodou. Mrkev, cibuli a bylinkový balíček vyjmeme, přebytečnou vodu slijeme a fazole rozmixujeme na kaši.

  • 2

    Kuřecí vývar přivedeme k varu, vhodíme krevety a půl minuty povaříme. Krevety vyjmeme děrovanou naběračkou a ihned zchladíme studenou vodou, necháme okapat.

  • 3

    Vývarem zalijeme pyré na potřebnou dávku polévky, osolíme, opepříme a zahříváme, postupně přiléváme smetanu. Můžeme dohladka rozmixovat ručním mixérem. Krevety rozdělíme na jednotlivé talíře a přelijeme horkou polévkou. Střed talíře ozdobíme plátkem másla a snítkou petrželky.

Komentáře k receptu