Restovaná kapusta s majoránkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kapusta hlávková
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 9 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 877 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 532.7 mg
  • Vláknina 8427.5 mg
  • Vitamín A 8427.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu nakrájíme na nudličky, 4 minuty povaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme okapat. V hlubší pánvi rozpustíme máslo a vložíme okapanou kapustu. Na prudkém ohni orestujeme za stálého míchání 3 minuty, nakonec vmícháme nasekanou majoránku a promícháme. Odstavené osolíme, opepříme, podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu