Pekařské brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1206 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 808.3 mg
- Vláknina 12987.5 mg
- Vitamín A 12987.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polovinu česneku, tymián a rozmarýn přivedeme k varu v kuřecím vývaru, odstavíme a necháme 15 minut louhovat.
-
2
Zatím oloupeme brambory a cibuli, brambory nakrájíme na plátky, cibuli a druhou polovinu česneku osmažíme na oleji dozlatova.
-
3
Do vymazaného pekáče vrstvíme střídavě plátky brambor a opečené cibule, nakonec zalijeme vývarem tak, aby sahal do dvou třetin pekáče. Pokapeme olivovým olejem a pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě.