Koláčky s rajčaty a křepelčími vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Artyčoky
  • 150 g Chřest bílý
  • 600 g Listové těsto
  • 150 g Rajčata
  • 6 g Sůl
  • 7 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Pažitka
  • 60 g Roketa
  • 30 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 6 ks Cibule
  • 12 ks Vejce křepelčí
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 895 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 222.3 mg
  • Draslík 408.8 mg
  • Vláknina 11618.3 mg
  • Vitamín A 11618.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto vyválíme na centimetr silný plát, vykrájíme z něj 6 kruhů o průměru 15 cm. Rozložíme na plech, propícháme a zatížíme, pečeme 15 minut do zlatova, necháme vychladnout.

  • 2

    Zatímco se placky pečou, nalijeme do rendlíku trochu olivového oleje, přidáme cibuli nakrájenou na jemno, sůl, pepř a zakryté dusíme 10 minut za občasného míchání. Podlijeme smetanou a přivedeme k varu, ještě horké opatrně rozmixujeme do hladka.

  • 3

    Křepelčí vejce uvaříme přesně 2 a půl minuty, poté prudce ochladíme v ledové vodě a oloupeme. Chřest vhodíme do vroucí vody, 2 minuty povaříme, také ochladíme v ledové vodě, necháme okapat. Zatím nakrájíme artyčoky na kousky, rozpůlíme cherry rajčata, červenou cibuli pokrájíme na kolečka a nasekáme pažitku. Nakonec přidáme krájený chřest, vše promícháme v míse. Zakapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, osolíme.

  • 4

    Na placky bohatě rozetřeme cibulové pyré, navršíme směs zeleniny, ozdobíme půlkami vajec žloutkem nahoru a pár listy rokety.

Komentáře k receptu