Koláčky s rajčaty a křepelčími vejci
Suroviny
- 100 g Artyčoky
- 150 g Chřest bílý
- 600 g Listové těsto
- 150 g Rajčata
- 6 g Sůl
- 7 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 30 g Pažitka
- 60 g Roketa
- 30 ml Olej olivový
- 20 ml Citronová šťáva
- 30 ml Olej olivový extra panenský
- 6 ks Cibule
- 12 ks Vejce křepelčí
- 1 ks Cibule červená
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 44 g
- Sodík 895 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 222.3 mg
- Draslík 408.8 mg
- Vláknina 11618.3 mg
- Vitamín A 11618.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listové těsto vyválíme na centimetr silný plát, vykrájíme z něj 6 kruhů o průměru 15 cm. Rozložíme na plech, propícháme a zatížíme, pečeme 15 minut do zlatova, necháme vychladnout.
-
2
Zatímco se placky pečou, nalijeme do rendlíku trochu olivového oleje, přidáme cibuli nakrájenou na jemno, sůl, pepř a zakryté dusíme 10 minut za občasného míchání. Podlijeme smetanou a přivedeme k varu, ještě horké opatrně rozmixujeme do hladka.
-
3
Křepelčí vejce uvaříme přesně 2 a půl minuty, poté prudce ochladíme v ledové vodě a oloupeme. Chřest vhodíme do vroucí vody, 2 minuty povaříme, také ochladíme v ledové vodě, necháme okapat. Zatím nakrájíme artyčoky na kousky, rozpůlíme cherry rajčata, červenou cibuli pokrájíme na kolečka a nasekáme pažitku. Nakonec přidáme krájený chřest, vše promícháme v míse. Zakapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, osolíme.
-
4
Na placky bohatě rozetřeme cibulové pyré, navršíme směs zeleniny, ozdobíme půlkami vajec žloutkem nahoru a pár listy rokety.