Jemná bramborová kaše s hořčicí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Hořčice
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 9 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 40 g Hořčice Dijonská
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 598 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 696.8 mg
  • Vláknina 8913.3 mg
  • Vitamín A 8913.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hodně moučné brambory oloupeme, nakrájíme na stejnoměrné kousky a uvaříme v osolené vodě do měkka 15 minut. Slijeme a ještě 1-2 minuty zahříváme, aby oschly. Potom brambory rozmačkáme najemno, zahřejeme smetanu a vmícháme do brambor, osolíme, opepříme a zahříváme na mírném ohni. Máslo nakrájíme na kousky a postupně vhazujeme do kaše vždy, když se předchozí kousek rozpustí. Nakonec vmícháme hořčici a kaši můžeme rozmixovat ručním mixérem. Dosolíme podle chuti.

Komentáře k receptu