Pečený pstruh s mátovo-ořechovým krémem
Suroviny
- 1 kávová lžička Olej z vlašských ořechů
- 0.5 kávová lžička Citrónová šťáva
- 1 ks Pstruh
- 1 hrst Máta
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř bílý
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 1 polévková lžíce Máslo arašídové
- 1 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 1 polévková lžíce Oříšky piniové
- 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- 1 polévková lžíce Džem brusinkový
- 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1280 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 80 g
- Sodík 824 mg
- Bílkoviny 113 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 290 mg
- Draslík 2166.8 mg
- Vláknina 6588.2 mg
- Vitamín A 6588.2 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 175°C. Kousek čerstvého zázvoru oloupeme a nakrájíme na 2-3 tenké plátky. Filet z očištěného a omytého pstruha trošku osolíme a posypeme citrónovým pepřem. Omyté lístky máty osušíme a odložíme je do misky. V zapékací menší míse si rozehřejeme olivový a ořechový tuk. Když má tu správnou teplotu, vložíme na něj filet z pstruha, plátky zázvoru a vše krátce, z každé strany orestujeme. Pak rybu vložíme péct na 12-15 minut do trouby.
-
2
Mezitíme si připravíme mátový krém: do mixéru dáme hrstku mátových lístků, posekané vlašské ořechy a piniové oříšky, přidáme olej a vše mixujeme do doby, až nám vznikne hadký krém. Dochutíme ho několika kapkami citrónové šťávy.
-
3
Na talíř dáme 1-2 lžičky brusinkového džemu. Na něj položíme upečený filet pstruha, pokapeme ho mátovým krémem, olejem a hned servírujeme.