Chutný, přírodně usmažený kapr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Kapr obecný
  • 80 g Mouka rýžová
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Citrony
  • 0.25 ks Salát ledový
  • 4 špetka Pepř bílý
  • 0.5 polévková lžíce Olej Heliol jedlý
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 598 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 787.6 mg
  • Vláknina 5769.2 mg
  • Vitamín A 5769.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme si listy salátu, vodu z nich setřepeme a suché poklademe na talíře. Omytou petrželovou nať posekáme nadrobno a odložíme ji do misky. Omytý citrón (nejlépe chemicky neošetřený) rozkrájíme na čtvrtky. Omyté a osušené filety vykostěného kapra nakrájíme na proužky široké asi 3-4cm. Proužky masa potřeme hořčicí, osolíme je, posypeme čerstvě pomletým pepřem a obalíme je v rýžové mouce.

  • 2

    V teflonové pánvi rozpálíme olej, na něm osmažíme kousky obaleného kapra z každé strany dozlatova. Usmaženého kousky kapra rozdělíme, poklademe je na listy salátu, posypeme je petrželkou, přidáme k nim čtvrtky citrónu a hned servírujeme.

Komentáře k receptu