Vrstvený dezert Millefoglie
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1093 kcal
- Sacharidy 133 g
- Tuky 54 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 287 mg
- Draslík 149.3 mg
- Vláknina 6965 mg
- Vitamín A 6965 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1035.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse šleháme metličkou celá vejce s cukrem.
-
2
V kastrůlku ohřejeme mléko, přidáme zrnka vydlabaná z lusku i prázdný lusk a oloupanou kůru z citronů. Ohřáté mléko odstavíme z plotny a lusk i kůru vyjmeme.
-
3
Mléko s ušlehanou vaječnou směsí za stálého míchání metličkou spojíme, vrátíme na plotnu a zvolna přisypáváme mouku. Vše šleháme do zhoustnutí.
-
4
Do prochladlé směsi potom lehce vmícháme mascarpone, aby vznikl jemný krém.
-
5
Listové těsto rozválíme na plát o velikosti plechu. Rozprostřeme na plech, propícháme vidličkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po 5 minutách pečení těsto poprášíme moučkovým cukrem.
-
6
Upečený plát opatrně nakrájíme na 3 stejné pruhy. První pruh celý potřeme krémem, přiložíme druhý pruh a znovu potřeme krémem. Navrch položíme třetí pruh těsta.
-
7
Bílky s moučkovým cukrem a citronovou šťávou šleháme metličkou do husté polevy.
-
8
Polevou přelijeme povrch dezertu a necháme zaschnout.