Vrstvený dezert Millefoglie

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 250 g Cukr krupice
  • 250 g Mascarpone
  • 130 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Cukr moučkový
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1093 kcal
  • Sacharidy 133 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 287 mg
  • Draslík 149.3 mg
  • Vláknina 6965 mg
  • Vitamín A 6965 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1035.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse šleháme metličkou celá vejce s cukrem.

  • 2

    V kastrůlku ohřejeme mléko, přidáme zrnka vydlabaná z lusku i prázdný lusk a oloupanou kůru z citronů. Ohřáté mléko odstavíme z plotny a lusk i kůru vyjmeme.

  • 3

    Mléko s ušlehanou vaječnou směsí za stálého míchání metličkou spojíme, vrátíme na plotnu a zvolna přisypáváme mouku. Vše šleháme do zhoustnutí.

  • 4

    Do prochladlé směsi potom lehce vmícháme mascarpone, aby vznikl jemný krém.

  • 5

    Listové těsto rozválíme na plát o velikosti plechu. Rozprostřeme na plech, propícháme vidličkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po 5 minutách pečení těsto poprášíme moučkovým cukrem.

  • 6

    Upečený plát opatrně nakrájíme na 3 stejné pruhy. První pruh celý potřeme krémem, přiložíme druhý pruh a znovu potřeme krémem. Navrch položíme třetí pruh těsta.

  • 7

    Bílky s moučkovým cukrem a citronovou šťávou šleháme metličkou do husté polevy.

  • 8

    Polevou přelijeme povrch dezertu a necháme zaschnout.

Komentáře k receptu