Dršťky na florentinský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Dršťky vařené
  • 300 g Rajčata
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Feferony
  • 0.5 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 608 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 883 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 409.5 mg
  • Draslík 505.5 mg
  • Vláknina 6672.3 mg
  • Vitamín A 6672.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předvařené dršťky propláchneme pod tekoucí vodou a spaříme. Nakrájíme je na širší, asi 6 cm dlouhé proužky.

  • 2

    V hrnci ropálíme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli, nakrájený řapíkatý celer a na kostičky nakrájenou mrkev. Přidáme dršťky a společně restujeme. Po chvíli přidáme do hrnce oloupaná, na tenké plátky nakrájená rajčata a podlijeme trochou vody. Nakonec vmícháme ještě konzervovaná rajčata a nasekanou feferonku. Zvolna dusíme pod pokličkou. Když se voda částečně vyvaří, polévku podle chuti osolíme.

  • 3

    Při podávání ozdobíme každou porci hoblinkami parmezánu.

Komentáře k receptu