Makaróny s lahůdkovou cibulkou, cherry rajčaty a bylinkami
Suroviny
- 500 g Rajčata Cherry
- 320 g Bucatini 6 Agnesi
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 ks Feferony
- 2 ks Cibule lahůdková
- 1 hrst Máta
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 špetka Sůl mořská
- 3.5 l Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Meduňka
- 1.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Citrónová šťáva
- 2 polévková lžíce Citrónová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 4 g
- Sodík 413 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 384.9 mg
- Vláknina 2793 mg
- Vitamín A 2793 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté lístky máty, malé lístky meduňky dáme do síta a necháme okapat. Z chemicky neošetřeného omytého citrónu nastrouháme tenké proužky, dáme je do misky, zalijeme je vroucí vodou a po chvilce (1 min.) je scedíme. Poté kůru ve větší misce promícháme s bylinkami. Očištěné lahůdkové cibulky nakrájíme na tenké kroužky. Omytá cherry rajčata rozpůlíme a přidáme s cibulkou do mísy. Malou feferonku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek, nakrájíme ji na nudličky a dáme do mísy. Zeleninu ochutíme citrónovou šťávou, olivovým olejem, solí, cukrem, pepřem a znovu promícháme.
-
2
V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu. Do vroucí vody vložíme makaróny Bucatiny a uvaříme je podle návodu al dente. Scezené těstoviny promícháme s připravenou zeleninou, rozdělíme na talíře a hned horké servírujeme. Dobrou chuť.