Pikantní těstoviny s kapari a chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Farfalle
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Paprika červená
  • 8 ks Rajčata Cherry
  • 1 hrst Kapary
  • 3.5 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Sůl mořská
  • 1.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 586 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 247.1 mg
  • Vláknina 7939 mg
  • Vitamín A 7939 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a omyjeme si zeleninu: žlutá cherry rajčata, červenou papriku kápii, oranžovou papriku, malou chilli papričku a malou cuketku (dlouhou asi 12-14cm). Papriky a chilli rozkrojíme, zbavíme žebet a semínek, pak papriky pokrájíme na tenké proužky, chilli posekáme nadrobno. Cherry rajčata rozkrájíme na čtvrtky, cuketu nastrouháme na tenké plátky. Omytý česrtvý kopr pokrájíme nadrobno. Mozzarellu nakrájíme na malé tenké proužky.

  • 2

    V hrnci si přivedem k varu vodu se solí, nasypeme do ní těstoviny farfale, zmírníme teplotu a pomalu těstovinu vaříme 8-9 minut al dente. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Pak je dáme do mísy, pokapeme je olivovým olejem, přidáme pokrájenou čerstvou zeleninu, kapari a kopr. Vše promícháme, dáme na talíře, posypeme nakrájeným sýrem a hned servírujeme.

Komentáře k receptu