Hovězí hamburger s pečenými brambory
Suroviny
- 700 g Brambory
- 80 g Máslo čerstvé
- 30 g Slanina vepřová
- 200 g Hovězí maso přední
- 200 g Hovězí plec
- 200 g Hovězí pupek
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 3 špetka Pepř bílý
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 0.2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 37 g
- Sodík 507 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 123.1 mg
- Draslík 1144.4 mg
- Vláknina 10009.2 mg
- Vitamín A 10009.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyté brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, dáme je na pečící plech, ochutíme je solí, kmínem a vložíme do předehřáté trouby. Budeme je péct nasucho dozlatova až zlatohněda přibližně 30 minut.
-
2
Mezitím si omyjeme snítku petrželky a malý svazek pažitky. Bylinky pokrájíme a odložíme do misky. Přimícháme k nim utřený velký stroužek česneku.
-
3
Než se brambory upečou, připravíme si hamburgry. Omyté hovězí maso ze 2-3 druhů a slaninu pomeleme do mísy, přidáme sůl, pepř a z masa vyvoříme 4 kulaté hamburgry, které obalíme ve strouhance. Trochu je ztlačíme do tvaru oválu a usmažíme do zlatohněda na rozehřátém olivovém oleji.
-
4
Upečené brambory dáme do mísy, přidáme bylinky s česnekem, lžíci rozehřátého másla a brambory promícháme. Na talíře dáme pečené brambory, přidáme k nim hamburgry a servírujeme.