Grilovaná kýta s rajčatovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Hovězí kýta
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 8 ks Rajčata Cherry
  • 1 hrst Salát kadeřavý
  • 1 hrst Salát Rosso
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 3 polévková lžíce Mandle plátky
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 1.5 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 77.3 mg
  • Draslík 817.6 mg
  • Vláknina 4622.6 mg
  • Vitamín A 4622.6 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si zálivku: do misky dáme olivový olej, limetkovou šťávu, sůl, pepř a zálivku prošleháme.

  • 2

    Připravíme salát: omyjeme listy salátů, vodu z nich setřepeme a dáme do mísy. Omytá a osušená zralá rajčata, cherry rajčátka pokrájíme na čtvrtky a přidáme je k salátu. Očištěnou malou bulvu fenyklu sloupneme a nastrouháme na tenké plátky. Ze zelených lístků fenyklu otrháme jemné lístky, a spolu s nastrouháným fenyklem a loupanými mandlemi dáme do mísy. Zálivkou pokapeme salát a vidličkou ho zlehka promícháme.

  • 3

    Hovězí zadní kýtu - váleček ořechu o průměru asi 10cm - omyjeme a osušíme. Rozpálíme si gril, vložíme na něj váleček masa, přidáme omyté snítky rozmarýnu a bez oleje, pod poklicí, maso orestujeme z každé strany dozlatova po 5-7 minutách. Maso vyjmeme z grilu, odložíme ho na tác, ochutíme ho pepřem, solí a necháme 10-15 minut odpočinout. Poté ze špalíčku masa nakrájíme tenké plátky, poklademe je do tvaru kruhu na kulatou velkou mísu. Doprostřed dáme připravený salát a servírujeme.

Komentáře k receptu