Grilovaná kýta s rajčatovým salátem
Suroviny
- 800 g Hovězí kýta
- 80 ml Olej olivový extra panenský
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 8 ks Rajčata Cherry
- 1 hrst Salát kadeřavý
- 1 hrst Salát Rosso
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 špetka Sůl mořská
- 3 polévková lžíce Mandle plátky
- 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 1.5 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 32 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 77.3 mg
- Draslík 817.6 mg
- Vláknina 4622.6 mg
- Vitamín A 4622.6 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si zálivku: do misky dáme olivový olej, limetkovou šťávu, sůl, pepř a zálivku prošleháme.
-
2
Připravíme salát: omyjeme listy salátů, vodu z nich setřepeme a dáme do mísy. Omytá a osušená zralá rajčata, cherry rajčátka pokrájíme na čtvrtky a přidáme je k salátu. Očištěnou malou bulvu fenyklu sloupneme a nastrouháme na tenké plátky. Ze zelených lístků fenyklu otrháme jemné lístky, a spolu s nastrouháným fenyklem a loupanými mandlemi dáme do mísy. Zálivkou pokapeme salát a vidličkou ho zlehka promícháme.
-
3
Hovězí zadní kýtu - váleček ořechu o průměru asi 10cm - omyjeme a osušíme. Rozpálíme si gril, vložíme na něj váleček masa, přidáme omyté snítky rozmarýnu a bez oleje, pod poklicí, maso orestujeme z každé strany dozlatova po 5-7 minutách. Maso vyjmeme z grilu, odložíme ho na tác, ochutíme ho pepřem, solí a necháme 10-15 minut odpočinout. Poté ze špalíčku masa nakrájíme tenké plátky, poklademe je do tvaru kruhu na kulatou velkou mísu. Doprostřed dáme připravený salát a servírujeme.