Makrely s bramborovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 4 ks Brambory vařené ve slupce
  • 4 ks Makrela obecná
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Majoránka čerstvá
  • 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 789 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 916 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 248.5 mg
  • Draslík 415.7 mg
  • Vláknina 5678 mg
  • Vitamín A 5678 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěným makrelám rozkrojíme břicha, vykucháme je a dobře omyjeme. Brambory uvařené v slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Bylinky: snítku petrželovou natě, bazalky a majoránky omyjeme, otrháme lístky a posekáme je nadrobno. Lahůdkovou očištěnou cibulku, nakrájíme na kroužky, slaninu nakrájíme na kostičky, stroužek česneku utřeme se solí. Salátové listy omyjeme a necháme okapat.

  • 2

    Troubu si předehřejeme na 185°C. V pánvi rozpustíme slaninu, když se začne smažit, přidáme cibulku a zpěníme ji. Pánev odstavíme z plotny, ke slanině a cibulce přidáme pokrájené brambory, bylinky, česnek, pepř a vše promícháme. Touto směsí naplníme makrely, pak je převážeme provázkem, aby se břicha neotvírala.

  • 3

    Naplněné makrely osolíme, vložíme do pekáčku, pokapeme olejem a dáme je do trouby péct. Pečeme je z jedné strany 10-13 minut, pak je obrátíme a pečeme dalších 10-12 minut.

  • 4

    Z upečených makrel odstraníme provázky. Každou makrelu položíme na na připravený talíř se salátem a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu