Salát z rajčat, černých oliv a vařených raných brambor
Suroviny
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 5 ks Brambory rané
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Feferony
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Cibule červená
- 1 hrst Olivy černé
- 0.5 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Chilli paprička
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 0.5 polévková lžíce Petržel hladkolistá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 129 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 5 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 231 mg
- Vláknina 6297 mg
- Vitamín A 6297 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní uvařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na kolečka. Očistíme si jarní a červenou cibuli, pak je nakrájíme na tenké kroužky. Velmi drobné červené chilli papričky omyjeme (papričky by měly být o polovinu menší než olivy). Zelenou omytou feferonku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na proužky. Omyté lístky bazalky a petrželky pokrájíme nadrobno. Omytá a osušená rajčata nakrájíme na stejně silné plátky jako brambory.
-
2
Vše dáme do mísy, přidáme černé olivy, salát osolíme, pokapeme olivovým olejem, zlehka vidličkou vše promícháme a hned podáváme.