Salát z rajčat, černých oliv a vařených raných brambor

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Brambory rané
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 hrst Olivy černé
  • 0.5 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Chilli paprička
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 0.5 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 129 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 231 mg
  • Vláknina 6297 mg
  • Vitamín A 6297 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní uvařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na kolečka. Očistíme si jarní a červenou cibuli, pak je nakrájíme na tenké kroužky. Velmi drobné červené chilli papričky omyjeme (papričky by měly být o polovinu menší než olivy). Zelenou omytou feferonku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na proužky. Omyté lístky bazalky a petrželky pokrájíme nadrobno. Omytá a osušená rajčata nakrájíme na stejně silné plátky jako brambory.

  • 2

    Vše dáme do mísy, přidáme černé olivy, salát osolíme, pokapeme olivovým olejem, zlehka vidličkou vše promícháme a hned podáváme.

Komentáře k receptu