Salát plný zdraví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sýr Gran Moravia
  • 400 g Chřest zelený
  • 80 g mozzarella třešinky
  • 1 kávová lžička Olej chilli
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Čekanka
  • 1 ks Artyčoky čerstvé
  • 1 hrst Rukola
  • 1 hrst Salát Polníček
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 149 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 91.2 mg
  • Vláknina 2096.3 mg
  • Vitamín A 2096.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou salátovou čekanku (žlutou a červenou), artyčoky, jarní cibulku, petrželku, kopr, listy salátu a rukoly omyjeme pod tekoucí vodou. Tvrdý sýr Gran Moravia nastrouháme na tenké plátky, malé kuličky mozzarelly rozkrojíme na poloviny.

  • 2

    Z čerstvého zeleného omytého chřestu odkrojíme 2-4cm tvrdé spodní části. Pokud je zelený chřest skutečně čerstvý, neloupeme ho. Nakrájíme ho spolu s jarní cibulkou na kroužky a dáme do mísy. Přidáme na proužky pokrájenou čekanku. Přidáme potrhané salátové listy, rukolu a pokrájené bylinky.

  • 3

    Z mladého artyčoku odkrojíme silný stonek, pak ho oloupeme, zbavíme chloupků, až zůstane mladé poupě, které hned pokapeme citrónovou šťávou (nebo potřeme rozkrojeným citrónem) a nakrájíme na proužky. Vše ve velké míse promícháme, pokapeme olivovým a chilli olejem, ochutíme solí, pepřem a znovu vše zlehka promícháme.

  • 4

    Salát rozdělíme do misek, každou porci ozdobíme rozkrájenou mozzarelou, posypeme plátky sýra a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu