Bramborové karbanátky se zeleninou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené ve slupce
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 60 g Květák
  • 30 g Sýr Gran Moravia
  • 400 ml Voda pitná
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Hrášek mražený
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Karotka
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 672 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 799.9 mg
  • Vláknina 14036.4 mg
  • Vitamín A 14036.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci se síťkou přivedeme k varu vodu. Očištěnou karotku a kousek řapíkatého celeru (1 stonek) omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Fazolové mladé lusky, růžičky květáku, celer a karotku vložíme na síťku, hrnec zakryjeme a zeleninu uvaříme v páře téměř doměkka. Vaříme ji přibližně 15 minut. Uvařenou zeleninu necháme vychladnout, pak ji dáme do mísy a šťouchadlem na brambory ji rozmačkáme. Uvařené brambory ve slupce oloupeme, vychladlé nastrouháme do mísy a smícháme je se zeleninou. Zeleninovou směs ochutíme solí, pepřem, drceným kmínem, přidáme žloutek, mouku, nastrouhaný tvrdý sýr, zmražený hrášek a znovu směs promícháme. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do zeleninové směsi.

  • 2

    Do misky nasypeme hladkou mouku, do které přimícháme sezamová semínka. V pánvi si rozehřejeme olivový olej. Ze zeleninové směsi vytvoříme kulaté karbanátky, obalíme je v připravené mouce, karbanátky v rukou mírně zploštíme a vložíme je do rozpáleného oleje. Osmažíme je z každé strany dozlatova.

  • 3

    Usmažené karbanátky poklademe na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného tuku. Servírujeme je teplé i studené.

Komentáře k receptu