Pstruzi na víně s červeným pomerančem
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
- 250 ml Víno bílé
- 40 ml Vínovice
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Pórek
- 2 ks Pstruh
- 1 ks Cibulka jarní
- 0.5 ks Pomeranč červený
- 0.5 ks Pomeranč červený
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
- 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1316 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 71 g
- Sodík 695 mg
- Bílkoviny 108 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 344 mg
- Draslík 2308.2 mg
- Vláknina 7898.4 mg
- Vitamín A 7898.4 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.4 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 62.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malý očištěný pórek s malou jarní cibulkou a stroužky česneku pokrájíme na kroužky. Omyjeme si 4 snítky petrželky (4 lžíce). Z toho si 2 snítky pokrájíme nadrobno a odložíme do misky.
-
2
Očištěné a omyté pstruhy (přibližně po 400g) osušíme. Omytý a osušený červený pomeranč nakrájíme na plátky. Pstruhy ze všech stran osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, drceným kmínem, do břišní dutiny každého pstruha vložíme po 2 plátcích pomeranče a malou snítku petrželky. Pak oba pstruhy obalíme v hladké mouce.
-
3
V pánvi rozehřejeme na správnou teplotu máslo. Pstruhy osmažíme z každé strany dozlatova (přibližně je smažíme po 3-4 minutách z každé strany). Poté ryby podlijeme 125ml bílého vína a pomalu vaříme do doby, až se alkohol vypaří.
-
4
Pstruhy vyjmeme z pánve, odložíme je do předehřáté mísy a uchováme teplé. Na omastek dáme pokrájenou cibulku s pórkem a česnekem. Zeleninu promícháme, krátce vše podusíme, ochutíme solí, pepřem, přilijeme vínovici a oflambujeme ji - opatrně alkohol zapálíme dlouhou sirkou. Jakmile alkohol vyhoří, zhasne, přilijeme dalších 125ml bílého vína, přidáme lžíci másla a krátce omáčku se zeleninou povaříme.
-
5
Pstruhy poklademe na talíře, posypeme je petrželkou, ozdobíme zbylými plátky pomeranče, ryby přelijeme omáčkou a hned teplé servírujeme. Dobrou chuť.