Těstoviny s rajčaty, cuketou a bylinkami
Suroviny
- 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 200 g Těstoviny Fusilli
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 1 ks Cuketa
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1.5 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Sýr Cottage
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 1.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Lučina delikátní smetanová
- 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1125 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 1 mg
- Draslík 312.5 mg
- Vláknina 10306 mg
- Vitamín A 10306 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu. Nasypeme do ní těstoviny a uvaříme je podle návodu al dente. Vaříme je přibližně 9 minut. Poté je slijeme, necháme v sítu okapat a pak je dáme zpět do hrnce, pokapeme je olivovým olejem, zlehka je promícháme a pod poklicí uchováme v teple.
-
2
Mezitím si očistíme stroužky česneku a omytou cuketu pokrájíme na malé kostičky. Z omytých snítek bazalky a rozmarýnu otrháme lístky. Petrželku pokrájíme nadrobno a odložíme si ji zvlášť.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozkrojené stroužky česneku, krátce je orestujeme, přidáme kostičky cukety a restujeme je společně s česnekem asi 2 minuty, pak česnek vyjmeme a k cuketě přidáme konzervovaná loupaná rajčata. Ochutíme je solí, cukrem, pepřem, přidáme lístky bazalky, rozmarýnu a promícháme. Jakmile se rajčata prohřejí, přimícháme těstoviny. Pánev odstavíme z plotny, do těstovin s rajčaty zamícháme sýr a pánev na 3-4 minuty zakryjeme poklicí.
-
4
Na talířích těstoviny posypeme petrželkou a hned podáváme.