Vařené krevety se sýrem Burrata a domácí majonézou
Suroviny
- 100 g Sýr Burrata
- 150 ml Olej Heliol jedlý
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 12 ks Krevety tygří - loupané
- 2 ks Bobkový list
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř bílý
- 3 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Oregano čerstvé
- 1 polévková lžíce Citrónová šťáva
- 1.5 polévková lžíce Citrónová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 48 g
- Sodík 288 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 210.3 mg
- Draslík 79.2 mg
- Vláknina 9654.9 mg
- Vitamín A 9654.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme majonézu: do vysoké úzké nádoby nalijeme 150ml chutného slunečnicového oleje, přidáme 2 čerstvé žloutky, sůl, pepř, hořčici a citrónovou šťávu. Tyčový mixér vložíme až na dno nádoby, velmi pomalu ho zapneme a pomalu ho táhneme 5 sekund směrem nahoru, jako píst.
-
2
Na střed talířů dáme po pytlíčku čerstvého italského Burrata sýru a připravíme si lístky čerstvého oregána.
-
3
Uvaříme krevety: zmrazené krevety rozbalíme a necháme je při pokojové teplotě rozmrazit jen částečně.
-
4
Ve velkém hrnci si přivedeme k varu vodu. Vložíme do ní rozdrcený pepř 4 barev, bobkový list, omyté snítky petrželky, sůl a citrónovou šťávu. Vše vaříme 5 minut. Poté do vroucí vody vložíme krevety a vaříme je 3 minuty. Vroucí vodu z krevet slijeme a krevety v hrnci na horké plotně dosušíme. Zlehka je promícháme, dáváme pozor, jen aby se osušily.
-
5
Teplé krevety poklademe na připravené talíře se sýrem, ozdobíme je lístky oregána, přidáme k nim malý kopeček majonézy a hned servírujeme.