Sendviče s omeletou, avokádem a uzeným sýrem
Suroviny
- 100 g Sýr Eidam uzený 45%
- 2 kávová lžička Citrónová šťáva
- 2 kávová lžička Mouka polohrubá
- 2 ks Bageta
- 1 ks Avokádo
- 1 ks Cuketa
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř citronový
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř bílý
- 0.5 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 1.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1191 kcal
- Sacharidy 153 g
- Tuky 43 g
- Sodík 2250 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 152 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 925.9 mg
- Vláknina 26085.4 mg
- Vitamín A 26085.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté zralé avokádo rozkrojíme, vyjmeme pecku, dužinu vyškrabeme lžičkou do misky. Přidáme sůl, pepř, utřený malý stroužek česneku a 1-2 lžičky citrónové šťávy (podle chuti). Vše dobře promícháme na hladký krém. Omytou, malou cuketku nastrouháme a vmícháme ji do avokádového krému. Dlouhé bagety rozkrojíme na poloviny, které potřeme připraveným krémem.
-
2
V misce vyšleháme vidličkou 2 vejce se solí, pepřem a 2 lžičkami mouky. Přidáme nadrobno pokrájené lístky bazalky. V pánvi si rozehřejeme olej, na něm usmažíme postupně 2 vaječné omelety, z obou stran dozlatova. Smažíme je přibližně po 1-1.5 minutě z každé strany.
-
3
Omelety přehneme na poloviny a položíme je na spodní poloviny baget. Pánev vytřeme, aby byla suchá. Znovu ji rozehřejeme, vložíme do ní 2 plátky uzeného sýra a zprudka je opečeme. Horký sýr vložíme na omelety, bagetky zakryjeme vrchními díly a hned servírujeme.