Bagetky s pikantními kuřecími prsy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 240 g Kuřecí prsa
  • 30 g Salát ledový
  • 20 g Rukola
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 ks Bageta
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 0.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1020 kcal
  • Sacharidy 167 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1782 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 167 g
  • Cholesterol 76.8 mg
  • Draslík 1482.4 mg
  • Vláknina 24862 mg
  • Vitamín A 24862 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky dáme 2 lžíce oleje, omytou, posekanou malou chilli papričku bez zrníček, 2 plátkycitrónu a několik lístků rozmarýnu. Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky - tolárky, které vložíme celé do marinády na hodinu.

  • 2

    Mezitím si očistíme a omyjeme zeleninu: rajčata, salátové a rukolové listy, salátovou okurku a červenou cibuli. Rajčata pokrájíme na plátky, cibuli na tenká kolečka, listy salátu a rukoly osušíme. Dlouhé tenké bagetky rozkrojíme na poloviny a opečeme je v pánvi nasucho, z obou stran dozlatova.

  • 3

    Plátky masa vyjmeme z marinády, olej necháme okapat. Pánev si dobře rozpálíme, na ni orestujeme plátky masa z obou stran dozlatova. Restujeme je přibližně po 2-3 minutách z každé stranyKdyž restujeme druhou stranu masa, přidáme k němu kolečka cibule a restujeme společně.

  • 4

    Na rozpůlené bagetky poklademe listy salátu, na ně dáme orestované kuřecí maso s kolečkami cibule, pak poklademe lístky rukoly.

  • 5

    Ještě teplé bagetky hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu