Bagetky s pikantními kuřecími prsy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1020 kcal
- Sacharidy 167 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1782 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 167 g
- Cholesterol 76.8 mg
- Draslík 1482.4 mg
- Vláknina 24862 mg
- Vitamín A 24862 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky dáme 2 lžíce oleje, omytou, posekanou malou chilli papričku bez zrníček, 2 plátkycitrónu a několik lístků rozmarýnu. Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky - tolárky, které vložíme celé do marinády na hodinu.
-
2
Mezitím si očistíme a omyjeme zeleninu: rajčata, salátové a rukolové listy, salátovou okurku a červenou cibuli. Rajčata pokrájíme na plátky, cibuli na tenká kolečka, listy salátu a rukoly osušíme. Dlouhé tenké bagetky rozkrojíme na poloviny a opečeme je v pánvi nasucho, z obou stran dozlatova.
-
3
Plátky masa vyjmeme z marinády, olej necháme okapat. Pánev si dobře rozpálíme, na ni orestujeme plátky masa z obou stran dozlatova. Restujeme je přibližně po 2-3 minutách z každé stranyKdyž restujeme druhou stranu masa, přidáme k němu kolečka cibule a restujeme společně.
-
4
Na rozpůlené bagetky poklademe listy salátu, na ně dáme orestované kuřecí maso s kolečkami cibule, pak poklademe lístky rukoly.
-
5
Ještě teplé bagetky hned servírujeme. Dobrou chuť.