Jemný ricottový krém s karamelovými nektarinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 856 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 53 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 99.6 mg
- Draslík 659 mg
- Vláknina 9835.7 mg
- Vitamín A 9835.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Piniové oříšky a pistácie pokrájíme nadrobno. V misce si rozdrtíme sušenky. Omyté nektarinky osušíme, rozkrájíme, oloupeme, nakrájíme je na plátky a odložíme do misky.
-
2
Do rozehřáté pánve s nepřilnavým dnem nasypeme třtinový cukr. Za stálého míchání přidáme vymačkanou šťávu z červeného pomeranče a cukr necháme zkaramelizovat. Stále mícháme, pak přilijeme broskvový likér, přidáme nektarinky, promícháme a při mírné teplotě je necháme vařit 2-3 minuty. Pak pánev s nektarinkami odstavíme z plotny, promícháme je a necháme vychladnout.
-
3
Mezitím si připravíme krém: ricottu dáme do mísy, rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka, pak do ní nasypeme 1/2 piniových oříšků s pistáciemi a krém dobře promícháme.
-
4
V druhé míse vyšleháme tuhou šlehačku: ze smetany, moučkového cukru a vyškrábnutými zrníčky z jednoho vanilkového lusku. Šlehačku postupně, po lžicích, zamícháme do ricotty.
-
5
Vychladlé nektarinky rozdělíme do 4 širokých pohárů (na zmrzlinu). Na ně rozdělíme 1/2 krému, posypeme ho rozdrcenými sušenkami, 1/2 posekaných oříšků, na ně znovu rozdělíme zbylý krém. Povrch krému v pohárech posypeme 2/2 oříšků a servírujeme. Dobrou chuť.