Milánské šafránové rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 28 g
- Sodík 629 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 29.5 mg
- Draslík 146 mg
- Vláknina 2451 mg
- Vitamín A 2451 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vyšším hrnci rozpustíme máslo, přidáme morek a po chvíli vsypeme najemno nasekanou cibuli. Když se morek postupně rozpouští, přispyeme do hrnce rýži (předem ji neproplachujeme.) Rýži zalijeme vínem a když se tekutina trochu odpaří, po troškách přiléváme vývar. Přidáme šafrán rozmíchaný v troše vlažné vody. Podle potřeby dále přiléváme vývar, rizoto mírně osolíme. Když je rýže měkká (ne však rozvařená) a vývar téměř odpařený, je rizoto hotové.
-
2
Odstavíme z plotny, vmícháme kousek másla a nastrouhaný sýr, který se v rizotu mícháním rozpustí.
-
3
Hotové rizoto má mít krémovou konzistenci.