Osso buco - telecí morková kost
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 181 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 10 g
- Sodík 858 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 255.5 mg
- Vláknina 1303 mg
- Vitamín A 1303 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kosti s morkem (nejlépe lýtkové) po obou stranách osolíme a zlehka obalíme v hladké mouce.
-
2
V hrnci rozpustíme máslo a maso na něm restujeme po obou stranách. Dbáme, abychom maso nikde nepropíchli, vytekla by šťáva.
-
3
K opečenému masu přidáme nasekanou cibuli, trochu vývaru a ještě chvíli restujeme. Přilijeme víno a necháme je odpařit. Znovu přilijeme trochu vývaru. Pod pokličkou vše dusíme 1-1,5 hodiny.
-
4
K měkkému masu přidáme jemně nakrájený česnek, citronovou kůru a petržel i s natí. Vše promícháme a necháme do podávání odpočinout.