Osso buco - telecí morková kost

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Telecí kosti
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 858 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 255.5 mg
  • Vláknina 1303 mg
  • Vitamín A 1303 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kosti s morkem (nejlépe lýtkové) po obou stranách osolíme a zlehka obalíme v hladké mouce.

  • 2

    V hrnci rozpustíme máslo a maso na něm restujeme po obou stranách. Dbáme, abychom maso nikde nepropíchli, vytekla by šťáva.

  • 3

    K opečenému masu přidáme nasekanou cibuli, trochu vývaru a ještě chvíli restujeme. Přilijeme víno a necháme je odpařit. Znovu přilijeme trochu vývaru. Pod pokličkou vše dusíme 1-1,5 hodiny.

  • 4

    K měkkému masu přidáme jemně nakrájený česnek, citronovou kůru a petržel i s natí. Vše promícháme a necháme do podávání odpočinout.

Komentáře k receptu