Italská sekaná

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Hovězí maso mleté
  • 100 g Pancetta
  • 10 g Houby sušené
  • 40 g Mortadella
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 plátek Veka tuková
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 629 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 14435 mg
  • Draslík 445.9 mg
  • Vláknina 722 mg
  • Vitamín A 722 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky starší veky zalijeme mlékem a když střídka mlékem nasákne, plátky vyždímáme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli jemně nasekáme, mortadellu nakrájíme na úzké proužky. Předem namočené houby nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Houby s cibulí přidáme k vece spolu s mortadellou a nasekanou petrželkou. Vmícháme mleté maso, v míse vše dobře promícháme a nakonec přidáme vejce a sůl. Směs rukama dobře propracujeme.

  • 3

    Chlebíčkovou formu vymažeme olejem, vysypeme strouhankou a vyložíme plátky slaniny. Z připravené masové směsi vytvarujeme šišku, dáme do formy a překryjeme konci plátků slaniny.

  • 4

    Sekanou pečeme v troubě vyhřáté na 160°C 30 minut, potom teplotu zvýšíme na 180°C a pečeme ještě 20 minut.

Komentáře k receptu