Italská sekaná
Suroviny
- 350 g Hovězí maso mleté
- 100 g Pancetta
- 10 g Houby sušené
- 40 g Mortadella
- 100 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 plátek Veka tuková
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 26 g
- Sodík 629 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 14435 mg
- Draslík 445.9 mg
- Vláknina 722 mg
- Vitamín A 722 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky starší veky zalijeme mlékem a když střídka mlékem nasákne, plátky vyždímáme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli jemně nasekáme, mortadellu nakrájíme na úzké proužky. Předem namočené houby nakrájíme na malé kousky.
-
2
Houby s cibulí přidáme k vece spolu s mortadellou a nasekanou petrželkou. Vmícháme mleté maso, v míse vše dobře promícháme a nakonec přidáme vejce a sůl. Směs rukama dobře propracujeme.
-
3
Chlebíčkovou formu vymažeme olejem, vysypeme strouhankou a vyložíme plátky slaniny. Z připravené masové směsi vytvarujeme šišku, dáme do formy a překryjeme konci plátků slaniny.
-
4
Sekanou pečeme v troubě vyhřáté na 160°C 30 minut, potom teplotu zvýšíme na 180°C a pečeme ještě 20 minut.