Toskánská rajčatová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1369 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 684.8 mg
- Vláknina 8558.8 mg
- Vitamín A 8558.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.9 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku. Po chvíli přidáme oloupaná, zrníček zbavená a na kousky nakrájená rajčata. Vše necháme asi 10 minut probublávat pod pokličkou.
-
2
Potom přidáme na tenké plátky nakrájenou starší veku a natrhané lístky bazalky. Přilijeme zeleninový vývar a zvolna vaříme nejméně 20 minut. Podle potřeby doléváme vývar. Když se veka úplně ztratí, je polévka hotová, má krémovou konzistenci. Dochutíme ji solí, pepřem a na talířích ozdobíme lístkem bazalky a kapkou olivového oleje.