Toskánská rajčatová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 200 g Veka tuková
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1369 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 684.8 mg
  • Vláknina 8558.8 mg
  • Vitamín A 8558.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.9 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku. Po chvíli přidáme oloupaná, zrníček zbavená a na kousky nakrájená rajčata. Vše necháme asi 10 minut probublávat pod pokličkou.

  • 2

    Potom přidáme na tenké plátky nakrájenou starší veku a natrhané lístky bazalky. Přilijeme zeleninový vývar a zvolna vaříme nejméně 20 minut. Podle potřeby doléváme vývar. Když se veka úplně ztratí, je polévka hotová, má krémovou konzistenci. Dochutíme ji solí, pepřem a na talířích ozdobíme lístkem bazalky a kapkou olivového oleje.

Komentáře k receptu