Boloňské ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso mleté
  • 400 g Vepřové maso mleté
  • 200 g Játra kuřecí
  • 150 ml Olej olivový extra panenský
  • 200 ml Víno červené
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Klobása Salsiccia
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 964 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 342.5 mg
  • Draslík 1081.6 mg
  • Vláknina 3760.5 mg
  • Vitamín A 3760.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 320 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm nasekanou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, zamícháme a přidáme mleté hovězí a vepřové maso. Osolíme, opepříme a restujeme do chvíle, kdy maso ztmavne a olej se vstřebá.

  • 2

    So masové směsi přidáme klobásky vymáčknuté ze střívek, mícháme a přidáme kuřecí játra. Stále mícháme, chvíli restujeme a nakonec vše zalijeme vínem. Vaříme tak dlouho, až se alkohol odpaří.

  • 3

    Rajčatový protlak rozmícháme v 1l vlažné vody a vlijeme do ragú. Pod pokličkou vše dusíme 2-2,5 hodiny. Když se tekutina téměř odpaří, přilijeme mléko a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem. Promícháme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu