Penne s lilkem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Penne
  • 500 g Rajčatové pyré
  • 120 g Ricotta solená tvrdá
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Lilek
  • 1 hrst Bazalka
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 529 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 340.2 mg
  • Vláknina 9519 mg
  • Vitamín A 9519 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky nakrájíme na plátky, rozprostřeme na talíř, osolíme a necháme stát, aby se zbavily vody. Potom plátky otřeme papírovou utěrkou a obalíme v hladké mouce.

  • 2

    Obalené plátky smažíme na slunečnicovém oleji dozlatova.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm najemno nasekanou cibuli a rozmáčknutý česnek. Po chvíli přidáme rajčatové pyré a necháme vše probublávat asi 5 minut.

  • 4

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme.

  • 5

    Osmažené plátky lilku nakrájíme na kostičky a vhodíme do omáčky v pánvi. Česnek odstraníme. Vaříme dalších 5 minut.

  • 6

    Těstoviny posypeme nastrouhanou ricottou a lístky bazalky. Přidáme je do pánve s omáčkou,

  • 7

    Těstoviny s omáčkou upravíme na talíře a ozdobíme lilkem. Posypeme ještě ricottou a zakapeme olivovým olejem.

Komentáře k receptu