Tuňáková telecí kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 34 g
- Sodík 2020 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 162 mg
- Draslík 836.4 mg
- Vláknina 2323.8 mg
- Vitamín A 2323.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou telecí kýtu ovážeme provázkem a na plotně v pekáčku opečeme po všech stranách na rozehřátém másle. Přidáme ančovičky, tuňáka z konzervy, kapary a na kousky nakrájenou mrkev. Vše chvíli restujeme.
-
2
Pekáč potom vložíme do trouby vyhřáté na 100°C na 1 hodinu.
-
3
Maso vyjmeme z pekáče a necháme vychladnout Provázek odstraníme. Šťávu z pekáče po mírném vychladnutí vlijeme do mixeru (několik kousků mrkve odložíme stranou). Mixujeme a postupně přidáváme majonézu. Podle potřeby osolíme a opepříme.
-
4
Maso nakrájíme na velmi tenké plátky a upravíme na talíř. Přelijeme rozmixovanou směsí, ozdobíme kousky mrkve a ihned podáváme.