Svěží tatarák z tuňáka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Tuňák obecný
  • 2 ks Rajčata
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olivy černé
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 186 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 38 mg
  • Draslík 366.4 mg
  • Vláknina 1653.8 mg
  • Vitamín A 1653.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Steak z tuňáka nakrájíme na proužky, které rozsekáme na velmi malé kousíčky. Přidáme nasekané olivy a olivový olej. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájené kapary, oloupaná, zrníček zbavená rajčata nasekaná na kousíčky a hrst nasekané petrželky. Na prkénku tatarák nasekáme nožem a potom ještě ručně promícháme. Nakonec přilijeme citronovou šťávu.

  • 2

    Pomocí dvou lžic tvarujeme na talířky bochánky tataráku, které pokapeme olivovým olejem.

Komentáře k receptu