Svěží tatarák z tuňáka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 9 g
- Sodík 285 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 38 mg
- Draslík 366.4 mg
- Vláknina 1653.8 mg
- Vitamín A 1653.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Steak z tuňáka nakrájíme na proužky, které rozsekáme na velmi malé kousíčky. Přidáme nasekané olivy a olivový olej. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájené kapary, oloupaná, zrníček zbavená rajčata nasekaná na kousíčky a hrst nasekané petrželky. Na prkénku tatarák nasekáme nožem a potom ještě ručně promícháme. Nakonec přilijeme citronovou šťávu.
-
2
Pomocí dvou lžic tvarujeme na talířky bochánky tataráku, které pokapeme olivovým olejem.