Bucatini s rajčatovou omáčkou a ovčím sýrem
Suroviny
- 400 g Těstoviny Bucatini
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 300 g Slanina vepřová
- 150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 200 ml Víno bílé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 944 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 51 g
- Sodík 1295 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 51 mg
- Draslík 380.6 mg
- Vláknina 2039.8 mg
- Vitamín A 2039.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny.
-
2
Na pánvi rozehřejeme kapku olivového oleje a orestujeme na něm na nudličky nakrájenou slaninu. Přilijeme víno a když se odpaří, přidáme do pánve loupaná rajčata se lžící protlaku. Zvolna vaříme a podle potřeby přilijeme trochu vody z vaření těstovin.
-
3
Vařené těstoviny slijeme a z cedníku rovnou vyklopíme do pánve s omáčkou. Dochutíme pepřem a přidáme trochu nastrouhaného sýru. Vše ještě chvíli povaříme.
-
4
Při podávání každou porci hustě posypeme nastrouhaným sýrem.