Slávky po námořnickém způsobu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1568 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 1347.4 mg
- Vláknina 5456 mg
- Vitamín A 5456 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84.5 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánev vlijeme olivový olej, ihned přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený česnek a na plátky nakrájené feferonky. Po chvíli restování přidáme do pánve očištěné, propláchnuté slávky (ty, které budou otevřené, vyhodíme, použijeme jen zavřené nebo mírně pootevřené.) Pokud se do pánve dostane trocha vody z proplachování slávek, nevadí. Přilijeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu (ze 2 citronů) a pánev přikryjeme pokličkou. Slávky budou vařené za 3-4 minuty. Když se otevřou, osolíme je a posypeme nasekanou petrželkou. Promícháme a znovu přikryjeme pokličkou. Odstavíme z plotny a můžeme podávat.