Linguine s krevetami a cuketou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Linguine
  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Česnek
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Feferony
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 663 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 584 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 78.8 mg
  • Draslík 71.9 mg
  • Vláknina 466.5 mg
  • Vitamín A 466.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme celou hlavičku česneku rozmáčknutou v dlani.

  • 3

    4 krevety ponecháme celé. Hlavičky zbylých krevet zmáčkneme a šťávu z nich vymačkáme přímo do pánve s česnekem. Potom hlavičky vhodíme na několik minut do pánve a vyjmeme. Do pánve přidáme nakrájené krevety, celé krevety a nakrájené cukety. Z pánve odstraníme česnek a přilijeme bílé víno. Krátce povaříme a vhodíme feferonku.

  • 4

    Nakonec do pánve přidáme uvařené těstoviny a promícháme je s omáčkou.

  • 5

    Při podávání ozdobíme každou porci celou krevetou a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu