Linguine s krevetami a cuketou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 663 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 29 g
- Sodík 584 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 78.8 mg
- Draslík 71.9 mg
- Vláknina 466.5 mg
- Vitamín A 466.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme celou hlavičku česneku rozmáčknutou v dlani.
-
3
4 krevety ponecháme celé. Hlavičky zbylých krevet zmáčkneme a šťávu z nich vymačkáme přímo do pánve s česnekem. Potom hlavičky vhodíme na několik minut do pánve a vyjmeme. Do pánve přidáme nakrájené krevety, celé krevety a nakrájené cukety. Z pánve odstraníme česnek a přilijeme bílé víno. Krátce povaříme a vhodíme feferonku.
-
4
Nakonec do pánve přidáme uvařené těstoviny a promícháme je s omáčkou.
-
5
Při podávání ozdobíme každou porci celou krevetou a nasekanou petrželkou.