Telecí kotlety Valdostana

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Fontina
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Telecí kotlety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1478 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 1489 mg
  • Bílkoviny 180 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 862.7 mg
  • Draslík 2683.4 mg
  • Vláknina 1098.3 mg
  • Vitamín A 1098.3 mg
  • Vitamín B6 4.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kotlety zbavíme tuku a odřízneme část kosti. V každé kotletě nakrojíme malou kapsu. Maso osolíme, opepříme a kapsy naplníme vždy plátkem sýru. Kotlety zlehka naklepeme hladkou stranou paličky.

  • 2

    Připravené kotlety obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.

  • 3

    Kotlety co nejpomaleji smažíme na pánvi s rozehřátým máslem. Když maso po jedné straně zezlátne, smažíme ještě asi 4 minuty z druhé strany.

  • 4

    Kotlety na talířích rozkrojíme, maso má být lehce narůžovělé, šťavnaté a sýr rozpuštěný.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu