Brambory na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 60 g Slanina vepřová
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 376 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 16.2 mg
  • Draslík 1134.6 mg
  • Vláknina 14799.8 mg
  • Vitamín A 14799.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší omyté brambory dáme do hrnce s vodou a vaříme ve slupce 10-12 minut. Slijeme je a po mírném vychladnutí oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Zvolna restujeme.

  • 3

    Po chvíli přidáme snítku čerstvého rozmarýnu a plátky brambor, které orestujeme. Vše zalijeme pivem tak, aby byly brambory ponořené. Osolíme, opepříme a povaříme, dokud se pivo neodpaří.

  • 4

    Nakonec pánev s bramborami vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a po 5 minutách zapékání můžeme podávat.

Komentáře k receptu